Diergeneeskundig Centrum Winterswijk 0543 - 51 23 85

Schaap

Voor hobbyist en fokker

Schaap

Voor hobbyist en fokker

Schapenhouderij binnen onze praktijk

Binnen onze praktijk bedienen wij zowel de professionele als de hobbymatige schapenhouder. Enkele van onze dierenartsen houden zelf al jaren schapen en hebben dus in woord en daad affectie met de schapenhouderij. U kunt bij ons terecht met al uw vragen. 7 x 24 uur zijn wij beschikbaar voor calamiteiten als ziekten en aflammer problemen. Preventie is ons streven om calamiteiten te voorkomen. Wij denken graag mee en streven ernaar voor u een gewaardeerde gesprekspartner te zijn in de advisering zowel op veterinair gebied als management.

Voor de behandeling, vaccinaties, advies omtrent verzorging en ontwormen van uw schaap kunt u ook bij ons terecht.

Voor schapen bieden wij het volgende aan.

  • Onderzoek en behandelen van zieke schapen
  • Assisteren bij de geboorte van lammeren
  • Onderzoek en advies betreft wormbestrijding en coccidiose
  • Uitvoeren van verschillende vaccinaties

Door schapen goed te observeren kunt u zelf vaststellen of uw dieren gezond zijn of niet. Aan het gedrag van schapen valt af te leiden of ze ergens last van hebben. Een ziek schaap zondigt zich vaak af en staat of ligt lusteloos in een hoekje. Wanneer de temperaturen weer oplopen, vooral in het voorjaar en zomer moet er extra gelet worden op huidmadenziekte bij schapen.

Het houden van schapen vereist enige kennis om ziektes te voorkomen. Belangrijke oorzaken van ziekte zijn worminfecties, huidparasieten, virussen huidmadenziekte en aandoeningen aan de hoefjes.

Terug naar Landbouwhuisdieren