Diergeneeskundig Centrum Winterswijk 0543 - 51 23 85

Maand van de oudere kat

Oktober is de maand van de oudere kat

Wist u dat een kat vanaf 7 jaar als “ouder” wordt bestempeld? Zij hebben namelijk een grotere kans op ouderdomsklachten en progressieve kattenziektes zoals artrose, nierziekte en suikerziekte. Dit sluipt er vaak bij de kat in en veel eigenaren merken niet eens dat er iets met hun kat aan de hand is. Daarom een extra reden om aandacht te besteden aan deze katten. Katten zijn goed in het verbergen dat er iets niet in orde is.

leeftijd van de kat

Ons advies is om je kat 1x per jaar te laten controleren, vooral bij katten vanaf de leeftijd van 7 jaar. Of vaker, als je gedragsverandering ziet bij je kat. Vanaf ongeveer 12-jarige leeftijd is het advies zelfs 2x per jaar uw kat te laten controleren.

Tijdens de maand oktober kunt u bij ons terecht voor een gratis check, bij onze paraveterinair. Tijdens deze check stellen wij een aantal vragen, controleren wij het gewicht en het gebit.

Wilt u hiervoor langskomen, bel dan voor een afspraak.

Tips & Tricks

Hoe kunt u uw kat voorbereiden op een bezoekje bij de dierenarts?

Katten vinden het over het algemeen niet fijn om naar de dierenarts te gaan. Dit is voor sommige eigenaren al een hindernis om hun kat te laten onderzoeken. Wat kunt u doen om het toch zoveel mogelijk ontspannen te maken voor de kat?

Denk aan een goede reismand waar de kat makkelijk in en uit kan, het liefst eentje welke van bovenaf geopend kan worden. Pak niet alleen de mand voor een “uitje” aan de dierenarts, maar zet de mand regelmatig in bijvoorbeeld de keuken of woonkamer, zodat de kat er in en uit kan gaan en niet gelijk het mandje associeert met iets vervelends.

Sinds 2015 zijn wij in het bezit van het keurmerk “katvriendelijk”. Dit omvat een kwalificatiesysteem voor praktijken op het gebied van kattengeneeskundig. Wij hebben een speciaal kattenhoekje in de wachtkamer met een kattenflat. Hierop kan de kattenmand hoog weggezet worden wat voor de kat prettig is.

Zorg ook dat u zelf niet teveel gestresst bent, dit merkt de kat heel snel en neemt dit van u over.