Paard

Binnen het Diergeneeskundig Centrum Winterswijk zijn enkele dierenartsen werkzaam in de paardenhouderij. Wij bieden u uitstekende eerstelijns diergeneeskunde.

De reguliere gezondheidszorg van uw paard begeleiden wij graag. Naast de behandeling van het zieke dier adviseren wij u hierbij graag over voeding, ontwormingsschema's, training en ziektepreventie. Ook bieden wij u graag begeleiding bij het drachtig worden van uw merrie aan.

 

Binnen de praktijk bestaat de mogelijkheid van echografisch en rötgenologisch onderzoek. De laatste is sinds eind 2007 digitaal beschikbaar.

Klinische keuringen worden op de praktijk onder standaardomstandigheden uitgevoerd maar zijn ook op lokatie mogelijk. Indien daarbij röntgenologisch onderzoek gewenst is zal dat echter op de praktijk uitgevoerd moeten worden.

Binnen het laboratorium van het Diergeneeskundig Centrum Winterswijk worden bacteriologische onderzoeken, mest- en urineonderzoek en eenvoudig bloedonderzoek uitgevoerd. Voor nader onderzoek bestaan goede contacten met verschillende laboratoria.

Patiënten die intensievere zorg nodig hebben worden vaak naar de dichtbij zijnde Tierklinik Hochmoor in Duitsland doorverwezen als ook verschillende klinieken in Nederland.

Vanaf 2007 is ieder paard ouder dan 7 maanden in Nederland verplicht gechipt. Elke dier (paard, pony, ezel) moet daar ook een paardenpaspoort bij hebben. Indien uw paard door u niet als mogelijk slachtdier wordt gezien kan dat in het paspoort worden vastgelegd. Deze keus is echter onomkeerbaar.Als een paard gezelschapsdier is geworden hebben wij als behandelend dierenarts voldoende mogelijkheden om de best passende medicamenten toe te passen. Dit is voor paarden die ook nog bestemd zijn voor humane consumptie regelmatig een probleem.