VacciCheck

Bij Diergeneeskundig Centrum Winterswijk enten we al jaar en dag op maat. Dat wil zeggen dat we samen met u als eigenaar kijken naar welke vaccinatie voor uw hond gewenst is. De kennelhoest en ziekte van Weil vaccinatie is jaarlijks nodig en de vaccinatie tegen parvo, hondeziekte en hepatitis (HCC) wordt binnen onze kliniek 1 x per 3 jaar gevaccineerd volgens advies van de leverancier.

Het kan echter zijn dat de afweer voor deze laatste 3 virussen bij uw hond nog voldoende aanwezig is na 3 jaar en dat deze vaccinatie niet nodig is. Om hier zeker van te zijn kunnen we de VacciCheck uitvoeren.
Met behulp van de VacciCheck kunnen we in het bloed van uw hond zien of deze nog voldoende afweer heeft tegen het parvo- , het hondenziekte- en het hepatitis virus .

Waarom de VacciCheck?

De VacciCheck is zinvol bij dieren die overgevoelig zijn voor de enting, bij zieke dieren, heel oude dieren, dieren waarbij de voorgeschiedenis van entingen onbekend is of in alle andere gevallen waarin u zo min mogelijk wilt vaccineren en toch wilt zorgen voor voldoende immuniteitsstatus en bescherming van uw hond.

Hoe gaat het in zijn werk?
1. Er wordt van de hond een klein beetje bloed afgenomen.
2. Het bloed wordt afgedraaid in een speciale centrifuge om de rode bloedcellen te scheiden van het serum
3. Vervolgens wordt het bloed getest op aanwezigheid van afweerstoffen. De test duurt ongeveer 20 minuten en kan in ons laboratorium worden uitgevoerd.
4. U krijgt de uitslag van het bloedonderzoek van ons op papier mee.

Afhankelijk van het testresultaat kan worden besloten uw hond wel of niet tegen parvo, hondenziekte en hepatitis te vaccineren. Het probleem is dat alleen voor parvo een apart vaccin beschikbaar is.

In geval de afweer voor hondenziekte of hepatitis onvoldoende is, zullen we voor alle drie de vaccinatie moeten herhalen.
Bij ons in de kliniek kunt u dagelijks het bloed van uw hond laten controleren, maar we hebben elke eerste woensdagmiddag van de maand een 'VacciCheck spreekuur'. Dan kunt u 's middags voor 16.00 uur een afspraak maken om uw hond bloed te laten tappen en krijgt u aan het einde van de middag de uitslag van de test. Als u uw email adres aan ons doorgeeft krijgt u de uitslag vervolgens per mail opgestuurd met daarin ons advies.