Ontlastingonderzoek / Mestonderzoek

Bij Diergeneeskundig Centrum Winterswijk kunnen we  de ontlasting / mest van veel verschillende diersoorten controleren op de aanwezigheid van wormeieren.

Hond en kat

Bij honden en katteneigenaren krijgen we vaak op de vraag: Wanneer heeft u uw hond of kat voor het laats ontwormt? " het antwoord: "Mijn hond heeft geen wormen dokter, ik zie niets in zijn ontlasting."
Een worminfectie bij honden en katten is vaak niet zichtbaar aan de ontlasting. Alleen bij de aanwezigheid van veel spoelwormen bij de hond en lintworm bij de kat is dit duidelijk te zien als er wormen met de ontlasting mee naar buiten komen. Een aantal wormen bij de hond en kat vormen een risico voor de gezondheid van de mens en daarom is het belangrijk dat we onze honden en katten regelmatig behandelen of in ieder geval controleren.
Ontlastingsonderzoek met behulp van een microscoop kan ons meer vertellen over de aanwezigheid van wormen bij honden en katten
U kunt de ontlasting van uw huisdier dagelijks brengen voor onderzoek. Zorg er voor dat de ontlasting die u brengt niet in contact is geweest met de grond.
Wij kunnen de ontlasting ook controleren op de aanwezigheid van Giardia en longworm. Longworm komt ook in Nederland voor en kan bij zowel de hond als kat luchtwegproblemen met hoesten veroorzaken.

Ontlastingsonderzoek wormeieren €  19.95
Ontlastingsonderzoek Giardia €  29.95
Ontlastingsonderzoek wormeieren en Giardia €  37.50
Ontlastingsonderzoek longworm €  19.95

Paarden

Voor een goed ontwormingsadvies is het verstandig regelmatig mest van uw paard te laten controleren. Wij bepalen in de mest de EPG (= Eieren per gram mest).Dit is een weergave van de ernst van de besmetting van uw paard en bepaald het advies wel of niet ontwormen en met welk middel.
Wij hebben de mest het liefst zo vers mogelijk, als het kan 's ochtends. U krijgt van ons dan dezelfde dag de uitslag.

Schapen

Bij schapen zien we veel ressitentie tegen de verschillende wormmiddelen. Daarom is het belangrijk regelmatig te kijken in de mest van uw schapen hoe groot de wormbesmetting is en of de behandeling die u heeft gegeven wel heeft geholpen.