Laboratorium

Wij zijn in staat om in ons eigen laboratorium een groot aantal onderzoeken zelf uit te voeren.

Urineonderzoek  Urineonderzoek wordt uitgevoerd bij verdenking op een urineweginfectie, suikerziekte, slechte nierfunktie, blaasgruis etc.

Bloedonderzoek: Met onze Spotchem bloedanalyse apparaat kunnen we binnen enkele minuten de bloedwaarden van uw huisdier bepalen. Vooral handig bij controle van nier-, leverfunctie en controle van bloedsuikergehalte bij diabetes patiënten. Mocht er een uitgebreidere screening nodig zijn, dan sturen wij de bloedmonsters door naar Idexx Vetmed laboratorium.  Hierbij is vaak de volgende dag de uitslag bekend en kan er snel en adequaat worden opgetreden en een therapie worden ingesteld

Microscopisch onderzoek van huidafkrabsels/biopten In en op de huid van honden en katten kunnen verschillende ectoparasieten, bacteriën en gisten voorkomen die huidafwijkingen veroorzaken. Middels huidafkrabsel en cytologie kunnen we dit eenvoudig controleren en zichtbaar maken onder de microscoop.

Demodex      

Bacteriologisch onderzoek van melk en urine: Voor onze melkveehouders kunnen wij melkmonsters onderzoeken op de aanwezigheid van bacteriën. Maar ook urinekweken  worden  in ons eigen laboratorium onderzocht. Deze kweken worden 24 uur in de broedstoof bij 37 graden bewaard, waarna wij kijken voor welke antibiotica deze bacteriën gevoelig zijn middels een ABG (antibiogram) zodat de juiste behandeling kan worden ingesteld.

Faecesonderzoek: Controle op de aanwezigheid van wormeieren en coccidiën in de mest kan bij koeien,paarden en schapen is belangrijk om een goed advies betreffende ontworming te geven. Dit kan in ons eigen laboratorium worden uitgevoerd, de uitslag is dezelfde dag bekend. Zie voor meer informatie : paard , hond, rundvee ,schapen