Gebitsbehandelingen

In onze kliniek worden veel gebitsbehandelingen uitgevoerd.

Voor een goede gebitsbehandeling is het belangrijk dat uw hond, kat of konijn een volledige narcose krijgt. Pas dan kunnen we alle tanden en kiezen goed beoordelen en bekijken of ze alleen goed moeten worden gereinigd of dat ze misschien moeten worden getrokken. Dit is ook de reden dat in onze kliniek vooraf niet altijd een goede indicaite kan worden gegeven van de kosten van de gebitsbehandeling.

Bij honden en katten zien we veel gebitsproblemen. 80 % heeft als bij een leeftijd van 3 jaar of ouder enige vorm van tandsteen of tandplaque. Deze tandplaque kun je met een speciale kleuring zichtbaar maken. Tandsteenkleuring

Deze tandplaque kan je nog gemakkelijk verwijderen met behulp van een tandenborstel.

Als we deze tandplaque niet verwijderen zal het tandsteen worden en dit kan niet meer worden verwijderd met een tandenborstel maar zal onder narcose met een speciaal ultrasoon apparaat moeten worden verwijderd.

Een proffesionele gebitsreiniging bij ons bestaat uit het verwijderen van tandsteen en tandplaque en daarnaast worden alle loszittende tanden en kiezen verwijderd of kan het zijn dat we een gezonde kies verwijderen omdat hij bijvoorbeeld schuin staat waardoor het gebit niet goed schoon te houden is.

Het verwijderen van kiezen en tanden gebeurd met behulp van speciale apparatuur. Net als bij de tandarts gebruiken wij hier een hoge en lage snelheidsboor.

Gebitsbehandelunit Met behulp van deze boortjes kunnen we kiezen in tweëen delen waardoor ze voorzichtig uit de kaak   kunnen worden verwijderd, waarbij het belangrijk is dat er geen wortelresten achterblijven.

Daarnaast kunnen we met de tanden en kiezen na de behandeling polijsten, waardoor het tandoppervlakte weer glad wordt , wat nieuwe tandplaquevorming kan vertragen.

Voor meer informatie over gebitsbehandelingen klik hier :  HOND , KAT , KONIJN , PAARD