Konijn

Het konijn wordt door veel mensen ontdekt als een leuke huisgenoot, die je een hoop regels kunt aanleren waardoor het een volwaardig gezelschapsdier wordt. Een konijn kan dan ook rustig los lopen in huis zonder dat hij overal keutels deponeerd.

Net als bij honden en katten adviseren wij u 1 x per jaar met uw konijn naar de praktijk te komen voor een gezondheidscheck en vaccinatie. We vaccineren konijnen jaarlijks tegen Myxomatose en VHS.

Er komen bij konijnen veel problemen voor met het gebit en vroegtijdige signalering daarvan kan een hoop ellende voorkomen.

Bij veel voedsters zien we op oudere leeftijd baarmoedertumoren optreden en ons advies is dan ook om op jonge leeftijd het konijn te steriliseren. Deze operatie kan bij ons op de kliniek worden uitgevoerd. Voor meer informatie klik hier.

De meeste problemen die wij bij ons in de kliniek signaleren zijn gebitsproblemen en maagdarmstoornissen die gerelateerd zijn aan verkeerde voeding. Wij raden u dan ook aan uw konijn Supreme Science Selectieve te voeren. De dagelijkse gift hiervan mag niet hoger dan 20-25 gram / dag / kg lichaamsgewicht. Hiermee voorkomt u dat uw konijn te dik wordt, het stimuleert de darmmotiliteit en de smakelijkheid van de ontlasting wordt verbeterd.

( Bij ons verkrijgbaar in 1,5 kg  en 10 kg )


Voor zeer uitgebreide informatie verwijzen wij u naar de site van collega's uit Utrecht. zaken  Klik hier

July 03, 2017

Vier-daagse voor een Vier-voeter

Steun dit goede doel !!
June 26, 2017

Wijziging spoeddienst gezelschapsdieren

Om de kwaliteit van onze zorg 24/7 te kunnen blijven garanderen gaan wij voor de gezelschapsdieren in de zomermaanden een dienstverband aan met Deze samenwerking geldt alleen tijdens de diensten buiten openingstijden ( op weekdagen na 18.30 uur en in de…
mei 31, 2017

Nieuw: Laserbehandeling voor uw hond, kat , konijn of paard

Diergeneeskundig Centrum Winterswijk start met laserbehandelingen voor huisdieren Vanaf…
apr 17, 2017

Maand van de parasiet

Om extra aandacht te vestigen op endo- en ectoparasieten en het belang van een goede…
Love is in the air
feb 14, 2017

Maand van de sterilisatie - castratie

Maand van de sterilisatie - castratie Het aantal katten in Nederland blijft groeien en…
feb 05, 2017

Informatieavond Gebit

Op woensdag 8 februari 2017 organiseren wij een informatie avond over het gebit van…