Hond

Wij adviseren een ieder met een huisdier, minimaal 1 x per jaar bij ons lang te komen voor een algehele gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens dit bezoek wordt met u besproken welke entingen uw dier nodig heeft, hoe het staat met zijn/haar gewicht, de vacht, de oren etc.

Wat kan er verder zoal ter sprake komen:

1. Het gebit :
Uw hond heeft een "slechte adem". Hoe staat het met zijn tanden. Kan u zelf wat doen aan de gebitsverzorging van uw hond.

2. Een bultje:

Hoe lang zit het er al. Hoe groot is het. In veel gevallen is het verstandig een bultje aan te prikken en een "aspiratiebiopt" te nemen. Middels dit aspiratiebiopt, waarbij we cellen uit de bult in een naald zuigen en vervolgens op een glaasje uitsmeren, kunnen we  bepalen met wat voor een soort bultje we te maken hebben. Is het een vetgezwel of een tumor. Is het goedaardig of kwaadaardig? . Moeten we het wel of niet weghalen? Allemaal vragen die we waarschijnlijk voor u kunnen  beantwoorden.

3. Overgewicht :

Uw hond is te zwaar. Hoe komt dit? Krijgt hij/zij gewoon te veel eten? Kan hij/zij niet goed meer lopen door stramme gewrichten? Is de hond altijd sloom en heeft hij/zij misschien een hormonaal probleem? Allemaal zaken die u samen met onze dierenartsen of met onze voedingsdeskundige kunt bespreken.

En zo zijn er nog vele zaken die we tijdens dit jaarlijkse bezoek met u kunnen bespreken en bekijken.

 

Het vaccinatie schema  van uw hond is afhankelijk van zijn levensstijl. Loopt hij 'meer risico' dan zal het vaccinatie schema anders zijn dan van een hond die nergens komt. De nieuwe samenstelling van de vaccins die wij binnen onze praktijk gebruiken, stelt ons in de gelegenheid uw hond "op maat" te vaccineren. Lees ook onze informatie pagina Vaccinatie.

Vaccineren is maatwerk: elke hond de juiste 'cocktail'

July 03, 2017

Vier-daagse voor een Vier-voeter

Steun dit goede doel !!
June 26, 2017

Wijziging spoeddienst gezelschapsdieren

Om de kwaliteit van onze zorg 24/7 te kunnen blijven garanderen gaan wij voor de gezelschapsdieren in de zomermaanden een dienstverband aan met Deze samenwerking geldt alleen tijdens de diensten buiten openingstijden ( op weekdagen na 18.30 uur en in de…
mei 31, 2017

Nieuw: Laserbehandeling voor uw hond, kat , konijn of paard

Diergeneeskundig Centrum Winterswijk start met laserbehandelingen voor huisdieren Vanaf…
apr 17, 2017

Maand van de parasiet

Om extra aandacht te vestigen op endo- en ectoparasieten en het belang van een goede…
Love is in the air
feb 14, 2017

Maand van de sterilisatie - castratie

Maand van de sterilisatie - castratie Het aantal katten in Nederland blijft groeien en…
feb 05, 2017

Informatieavond Gebit

Op woensdag 8 februari 2017 organiseren wij een informatie avond over het gebit van…